Uit

Melkveehouders met een fosfaatreferentie groter dan 0 krijgen twee maand extra de tijd om de KringloopWijzer in te dienen. Dit komt omdat de oplevering van de Centrale Database KringloopWijzer is vertraagd.

De zuivelondernemingen hebben de uiterlijke datum voor indienen via de Centrale Database KringloopWijzer opgeschoven naar 1 mei 2016.

Door veel nieuwe koppelingen en leveranciers die hun gegevens automatisch willen aanleveren, komt de database later dan gepland beschikbaar voor grootschalig gebruik. Veehouders kunnen via www.dekringloopwijzer.nl al wel de benodigde machtigingen afgeven.

Door de vertraagde oplevering van de database, kunnen veehouders deze ook niet gebruiken voor het maken van het wettelijk bemestingsplan en de BEX-berekening (welke vóór 1 februari 2016 gemaakt moet zijn). Daarom zullen melkveehouders, net als voorgaande jaren, gebruik moeten maken van bestaande programma’s.

Twee keer invoeren voorkomen

Wel krijgen veehouders straks de mogelijkheid om handmatig ingevoerde gegevens in deze programma’s, zoals vaste bedrijfsgegevens en voorraden, automatisch in te lezen in de centrale database. Zo wordt voorkomen dat melkveehouders gegevens tweemaal moeten invoeren.

Bron: Nevedi
Beeld: Agrio archief

Reacties