Natürmühle Vechteland

De Eendracht heeft voor de productie van haar biologische voeders een nieuw bedrijf opgericht. De naam van het bedrijf is: Natürmühle Vechteland GmbH in Hoogstede. (Dld) Hoogstede is een plaats, net over de grens in Duitsland ter hoogte van Hardenberg / Coevorden.

Naturmule 4

De Eendracht heeft het bedrijf samen opgericht met: “Raiffeissen EmsVegte en Vechteland Agrarhandel”.

Vanaf 2015 worden alle biologische voeders geproduceerd in de Natürmühle en de gangbare voeders bij De Eendracht in Rouveen. Door toenemende regelgeving wordt de mogelijkheid van gangbaar en biologisch in één fabriek een stuk lastiger. De groei van biologisch voer heeft zich in ruim 20 jaar ontwikkeld tot een volume die zich verder kan ontwikkelen in een specialistische fabriek. Daarom heeft de Eendracht vanuit strategisch oogpunt gekozen voor twee productielocaties.

De Natürmühle gaat voeders produceren voor alle biologische landbouwhuisdieren, rundvee, pluimvee, geiten en varkens. De Eendracht vestiging Rouveen gaat verder met de productie van gangbare rundveevoeders, op dezelfde manier waarop zij dit al een ruime eeuw realiseert, als rantsoenspecialist voor de melkveehouderij. Door de deelneming in Natürmühle Vechteland GmbH ontstaat ruimte voor de productie van gangbare voeders.kortom: ruimte in de fabriek voor gangbare voeders en de mogelijkheid om door te groeien.

Door de deelneming in Natürmühle Vechteland GmbH is de continuïteit voor de Eendracht geborgd. De Eendracht wil in Noord – en Oost Nederland haar marktpositie in met name de rundveehouderij versterken door maatwerk te leveren voor elke boer, zowel gangbaar als biologisch.

Voor Natürmühle Vegteland: klik hier op: