De Eendracht heeft voor de productie van haar biologische voeders een nieuw bedrijf opgericht; Naturmühle Vechteland

Een belangrijke stap.

A.V.C. De Eendracht heeft voor de productie van haar biologische voeders een nieuw bedrijf opgericht. De naam van het bedrijf is: Naturmühle Vechteland GmbH in Hoogstede. (Dld) Hoogstede is een plaats, net over de grens in Duitsland ter hoogte van Hardenberg / Coevorden.

De Eendracht heeft het bedrijf samen opgericht met:

–        Raiffeissen Ems Vechte https://www.raiffeisen-ems-vechte.de/de

–        Vechteland Agrarhandel https://www.vechteland.de/

Een belangrijke stap voor de leden van De Eendracht. Continuïteit en specialisatie van bedrijfsonderdelen gangbaar en biologisch voeder.

De productie van rundveevoer heeft altijd uitstekend gepast bij de productie van biologische voeders. Door regelgeving kwam de mogelijkheid van gangbaar en biologisch in één fabriek produceren onder druk te staan. De groei van biologisch voer heeft zich in ruim 20 jaar ontwikkeld tot een volume die zich verder kan ontwikkelen in een specialistische fabriek. Specialisatie in gangbaar en biologische productie is een strategische keuze.

De Naturmühle gaat voeders produceren voor alle biologische landbouwhuisdieren, rundvee, pluimvee, geiten en varkens. De Eendracht vestiging Rouveen gaat verder met de productie van gangbare rundveevoeders, op dezelfde manier waarop zij dit al een ruime eeuw realiseert, als rantsoenspecialist voor de melkveehouderij. Door de deelneming in Naturmühle Vechteland GmbH ontstaat ruimte voor de productie van gangbare voeders, kortom: ruimte in de fabriek voor gangbare voeders.

Het primaire doel van uw coöperatie: resultaat van haar leden, blijft voorop staan. De deelneming in Naturmühle Vechteland GmbH zal géén consequenties hebben voor de werkgelegenheid bij De Eendracht.

Waarom een deelneming in Duitsland en niet in Nederland? Om de reden dat de markt in Duitsland ligt en Duitsland de regels maakt. Als Nederlands bedrijf valt het niet mee om aan de wensen van Duitsland te voldoen.

Wie zijn de andere aandeelhouders?

–        Raiffeissen Ems Vechte https://www.raiffeisen-ems-vechte.de/de

–        Vechteland Agrarhandel https://www.vechteland.de/

Raiffeissen Ems Vechte is afnemer van biologisch voer van De Eendracht

Vechteland Agrarhandel is de fabriek waar de biologische activiteiten onder gebracht worden.

De Eendracht vindt het belangrijk om voeders voor haar leden te produceren. Door de deelneming in Naturmühle Vechteland GmbH is de continuïteit voor de Eendracht geborgd. De Eendracht wil in Noord – en Oost Nederland haar marktpositie in met name de rundveehouderij versterken door maatwerk te leveren voor elke boer, zowel gangbaar als biologisch.