Mineralenmengsel ‘De Eendracht Vruchtbaarheid/Weerstand’

Het streven van u en uw coöperatie is gezonde koeien die vlot drachtig worden en veel melk geven. Een belangrijk onderdeel van een gezonde en vruchtbare koe is de mineralenvoeding. Op basis van de nieuwste inzichten op dit gebied heeft De Eendracht een nieuw mineralenmengsel voor u samengesteld, waarbij gezondheid en vruchtbaarheid zo optimaal mogelijk worden ondersteunt.

Aanvulling van mineralen en vitaminen in het basisrantsoen is noodzakelijk om onttrekking via de melk te compenseren. Daarnaast is het belangrijk dat het dier voldoende reserves heeft die aangesproken kunnen worden bij ziekte, hittestress, rondom het afkalven etc. Hierdoor herstellen zieke dieren eerder en zal de melkproductie beter op niveau blijven.

De Eendracht Vruchtbaarheid/Weerstand bevat de volgende componenten voor een goede weerstand en vruchtbaarheid:

  1. Hoog niveau aan anti-oxidanten (sporenelementen en vitaminen)

Anti-oxidanten zijn essentieel voor een gezonde koe en een goede weerstand. Tijdens alle processen die plaatsvinden in het lichaam van de koe komen oxidanten vrij die schadelijk zijn voor gezonde cellen. Anti-oxidanten, zoals sporenelementen en vitaminen maken deze schadelijke stoffen onschadelijk zodat de koe gezond blijft.
Doordat deze anti-oxidanten goed beschikbaar zijn worden ze ook goed opgenomen in situaties met veel antagonisten (bijv veel ijzer en/of zwavel). Daarnaast worden organisch gebonden sporenelementen ook opgeslagen in het lichaam van de koe en zijn ze beschikbaar als het dier ze nodig heeft.

Onderzoek heeft aangetoond dat bij een goede anti-oxidant status dieren sneller drachtig worden, lager celgetal hebben en een hogere productie realiseren.

 

  1. Extra B-vitamines voor een actieve stofwisseling

Aan het mengsel zijn extra B-vitamines toegevoegd. B-vitamines spelen een rol in de lever bij de energiestofwisseling. Bij verse koeien of koeien met een matige penswerking kunnen tekorten aan B-vitamines ontstaan en als gevolg daarvan een energietekort. Op zijn beurt leidt een energietekort tot verminderde weerstand en vruchtbaarheid

 

  1. Ondersteuning klauwgezondheid

Basis voor een gezonde, hoogproductieve koe zijn gezonde klauwen. Voor de vorming en het herstel van klauw(hoorn) zijn sporenelementen onmisbaar. Met name zink speelt daarbij een belangrijke rol. Daarnaast bevat het mineraal de juiste dosering aan biotine wat zorgt voor hardere klauwen.

 

  1. Natuurlijke vitamine E (vitamine E equivalenten)

Vitamine E is onmisbaar voor de weerstand en biedt bescherming in het dier. Natuurlijke vitamine E heeft dezelfde eigenschappen maar biedt meer ondersteuning op het gebied van darmgezondheid. Snelle verzurende rantsoenen kunnen de darm beschadigen waardoor de darm kan gaan ‘lekken’. Natuurlijke vitamine versterkt de natuurlijke barrière waardoor schadelijke stoffen het dier niet binnen kunnen dringen.

Kortom: toevoeging van dit mengsel aan uw rantsoen zal de weerstand en vruchtbaarheid van uw melkvee zo goed mogelijk ondersteunen voor een hoge productie en veel arbeidsplezier!