Uit

Op 17 september a.s. gaat de jongveekeuring georganiseerd door Koc Rouveen/Staphorst weer door. Dit jaar zal er weer een fysieke keuring in Rouveen plaats vinden waar iedereen elkaar weer kan ontmoeten.

De afgelopen 2 jaar hebben in het teken gestaan van corona, ook voor de organisatie van de jongveekeuring die sinds 2012 jaarlijks een keuring voor babykalfjes, kalveren, pinken en koeien organiseert. In 2020 heeft de organisatie geprobeerd een fysieke keuring te organiseren met de op dat moment geldende maatregelen, maar helaas waren toen de deelnemers terughoudend. Doordat er niet voldoende deelnemers waren heeft het bestuur besloten op de keuring in 2020 niet door te laten gaan. In 2021 heeft de organisatie besloten om een videokeuring te organiseren. Het bestuur is samen met de juryleden naar de deelnemers, welke zich hadden opgegeven, toe gegaan. Ze konden voor de jury en de camera hun rondje lopen waarna er op een later moment een uitslagmiddag was.

Nu alle maatregelen achter ons lijken te liggen heeft de organisatie weer zin om een fysieke keuring te organiseren. Vanaf 2 mei t/m 20 juli kunnen de deelnemers hun dier opgeven voor de keuring. Op de locatie kunnen er 80 dieren worden gehouden. Vol is dus echt vol.

Het bestuur hoopt dit jaar ook weer veel deelnemers te mogen ontvangen op de keuring!

Meer informatie waar de melkveehouder en het dier aan moeten voldoen? Bekijk het via onderstaande link:

www.kocrouveenstaphorst.nl/je-kan-je-opgeven-voor-de-keuring

Wil je graag direct opgeven? Dat kan via onderstaande link:

Opgaveformulier 2022 – KOC Rouveen Staphorst

Keuring 2019