Biologisch voer

Biologisch pluimveevoer

De Natürmühle heeft een ruim assortiment biologisch pluimveevoer. Door ons productieproces met onder andere een frequentie geregelde hamermolen en een speciaal voor pluimveemeel geïnstalleerde walsenstoel is het mogelijk fantastisch meel voor pluimvee te produceren. In dit unieke proces worden grondstoffen enkelvoudig gewalst, hierdoor ontstaat de perfecte structuur van pluimveemeel. Voordelen van meel met de juiste structuur is dat het welzijn van uw kip verbeterd wordt. Doordat meel veel grove stukjes granen bevat zoals maïs, tarwe, gerst etc. zal de opname van voer gelijkmatiger zijn en zal de kans op pikken en kannibalisme worden verkleind. Selectieve opname wordt verkleint, en uitstekende vertering zijn het resultaat. Door een goede vertering leggen uw hennen veel schone eieren, is de mest droog en de mesthoeveelheid duidelijk minder. In het verleden is door diverse onderzoekers het belang van structuur meerdere keren benadrukt.

Voor de productie van eieren moeten vetten in het voer door de lever worden omgezet in opneembare vetzuren. Voeders van De Eendracht bevatten goed verteerbare plantaardige oliën met hoge gehaltes van het essentiële vetzuur linolzuur, waardoor de lever van de kip zoveel mogelijk ontlast wordt.

Voor een sterk gestel en goede eischaal zijn calcium (Ca) en Fosfor (P) zeer belangrijk. De Eendracht voer bevat een uitgekiende Ca/P verhouding voor ieder type voer. Bovendien wordt in de Ca- en P behoefte voorzien door natuurlijke Ca- en P-bronnen. Zo komen u dieren nooit iets tekort.

De dooierkleur van een ei wordt bepaald door natuurlijke pigmenten in het voer zoals caroteen. Caroteen in het voer is met name belangrijk; het zorgt (naast erfelijke aanleg) voor de kleur van de dooier, snavel, kam, poten en veren.

Daarom bevat Eendracht pluimveevoer veel caroteen, dat van nature aanwezig is in maïs, maar ook in bepaalde groenvoeders. Het is bovendien zeer gezond, want beta-Caroteen is een voorvorm van Vitamine A.

Biologisch pluimveevoer van De Eendracht leidt door optimale samenstelling en perfecte structuur tot het beste rendement.

Vanzelfsprekend voldoet het assortiment aan de regelgeving van de biologische pluimveehouderij.