Uit

Onder het toeziend oog van ruim 300 zakelijke en persoonlijke relaties is scheidend zuiveldirecteur Ben Wevers gisteren geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester K.B. Loohuis van de gemeente Hoogeveen sprak tijdens de afscheidsreceptie van Wevers op Landgoed De Havixhorst namens de koning zijn lof uit over zijn staat van dienst.

34 jaar was hij coöperatiedirecteur met oog voor mens en omgeving. Hij heeft het bedrijf een belangrijke positie weten te geven in het zuivellandschap. Maar naast zijn taken als directeur heeft hij diverse functies bekleed bij de Nederlandse Zuivel Organisatie waar hij een onderscheidende rol heeft gespeeld in het behoud van het Nederlands Erfgoed Gouda Kaas (BGA). Ook is hij voorzitter van de Stichting Nederlandse Zuivelbeurs en bekleed daar al sinds 2002 een bestuursfunctie. Wevers is een begrip in zuivelland.

Buiten de kaas is hij sociaal actief geweest door het voorzitterschap bij het plaatselijke zwembad de Broene Eugte en zet hij zich in voor het sociaal en kerkelijk leven binnen zijn kerkgemeenschap. De lijst van aanbevelingen is nog veel langer en burgemeester Loohuis geeft namens de koning een meer dan verdiende benoeming aan. Een zeer verraste Ben Wevers met aan zijn zijde zijn echtgenoot Jenny liet zich de onderscheiding opspelden.


Foto: Marcel van Saltbommel