Uit

Aan- en verkoopcoöperatie De Eendracht te Rouveen is op zoek naar een enthousiaste en betrokken Directeur-Bestuurder. Ben jij diegene die leiding wil en kan geven aan onze Coöperatie? Laat het ons weten door te reageren op deze vacature.

A.V.C. De Eendracht U.A.

Coöperatie De Eendracht is een ”aan- en verkoopcoöperatie” met ca. 240 leden/afnemers, die inmiddels al meer dan 120 jaar een begrip in de regio is. Wij zijn producent van voeders voor met name de melkveehouderij, waarbij we gedegen advies en begeleiding bieden.
A.V.C. De Eendracht U.A. is een kleinere speler in de markt, waarbij we ons onderscheiden van anderen door de coöperatieve werkwijze, zelfstandigheid, toekomstgerichtheid, korte lijnen en een grote mate van ledenbetrokkenheid.

Onze structuur

De Coöperatie heeft twee locaties: een veevoederproductielocatie in Rouveen en een Welkoopvestiging in Staphorst. Beide locaties met gezamenlijk 31 medewerkers, vallen onder de verantwoordelijkheid van de Directeur-Bestuurder. De Raad van Commissarissen (RvC) houdt toezicht op het gevoerde beleid en denkt mee in de strategie. De leden komen bijeen in de Algemene Leden Vergadering.

Profielschets Directeur-Bestuurder A.V.C. De Eendracht U.A.

Wat kenmerkt de Directeur-Bestuurder van A.V.C. De Eendracht U.A.
Als Directeur-Bestuurder ben je het boegbeeld van A.V.C. De Eendracht U.A., waarbij je de missie en visie inspirerend uitdraagt naar leden, medewerkers en belanghebbenden als meerwaarde van de coöperatie. Je bent gesprekspartner binnen verschillende netwerken en je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de agrarische sector.
Je weet een heldere, meerjarige visie te formuleren, je kunt deze uitrollen, de organisatie er op inrichten, keuzes maken, slim (onder-)handelen én denken in mogelijkheden.
Je bent innovatief, hebt visie op de toekomst, je bent daadkrachtig, koersvast, luistert en overtuigt. Als Directeur-Bestuurder ben je integer, flexibel, transparant en sterk in het verbinden van mensen.
Kerncompetenties van de Directeur-Bestuurder van de A.V.C. De Eendracht U.A. Verantwoordelijkheid dragen, samenwerken, goed kunnen schakelen, doortastend, communicatief vaardig zijn en goed leiding kunnen geven.

De vaardigheden van de Directeur-Bestuurder van A.V.C. De Eendracht U.A.
Als jij de Directeur-Bestuurder bent die wij zoeken, beschik je over de volgende vaardigheden om vanuit ervaring met coöperaties en de agrarische sector leiding te kunnen geven aan de organisatie:

  • Je kunt vanuit rolbewustzijn opereren enerzijds als directeur van de organisatie en anderzijds als bestuurder van de coöperatie;
  • Je hebt oog voor het individuele lid en kunt tegelijkertijd in het belang van de coöperatie handelen;
  • Je toont ondernemend en innovatief leiderschap en benut daarbij de kracht van de coöperatie;
  • Je bent in staat kansen te zien en deze te grijpen;
  • Je behoudt en bewaakt de gezonde financiële positie en hebt hierin een open houding naar de RvC;
  • Je geeft leiding aan het adviesteam en weet het te motiveren en te ondersteunen;
  • Je draagt bij aan een goed functionerende en efficiënte bedrijfsvoering en hebt daarbij een heldere langetermijnvisie.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende positie met een enthousiast team in een kleine maar diepgewortelde en toekomstgerichte agrarische coöperatie. De functie wordt gewaardeerd in salaristabel Graanbe- en verwerkende industrie directiefunctie en we bieden je goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie of reageren?

Bekijk voor algemene informatie onze website: www.eendrachtrouveen.nl
Wil je aanvullende informatie over de functie, bel dan met Erik van den Brandhof, voorzitter van de RvC op nummer 06-51881166.
Is jouw interesse gewekt? Reageer dan snel, maar uiterlijk op vrijdag 21 juni a.s., door een korte motivatiebrief en cv t.a.v. de Raad van Commissarissen te mailen naar: e.vandenbrandhof@eendrachtrouveen.nl
Reacties worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

De gesprekken staan gepland op vrijdag 28 juni 2024.

Lichtmisweg 7 – 7954 PL Rouveen