Uit

Alltech, De Eendracht en AgruniekRijnvallei hebben besloten gezamenlijk Maxammon grain in de markt te zetten. Maxammon grain is een product op basis van geplette gerst of tarwe. Maxammon grain bevat zowel eiwit als energie en werkt als een pensbuffer. Maxammon grain kan de melkproductie verhogen tot +2 kg meer melk per koe per dag.
Voorheen verkochten de drie partijen nagenoeg hetzelfde product maar onder een andere naam. Om de slagkracht te vergroten is besloten het product onder dezelfde naam in de markt te zetten
Maxammon grain


Het graan of gerst in Maxammon grain heeft een speciale behandeling ondergaan. In combinatie met het inkuilen wordt het gehalte aan ruw eiwit (RE) in het product verhoogd. De inkuilreactie leidt ook tot een stijging van de pH, dit zorgt voor een bufferende werking. Maxammon grain is erg geschikt om naast vers gras te voeren en in rantsoenen met een redelijk aandeel mais. Ook past het goed bij graskuilen met een lagere VEM en RE. Door Maxammon grain te voeren hoeven er minder eiwitrijke producten verstrekt te worden. Maxammon grain wordt in bulk, losgestort of in een slurf geleverd.
Gebruikerservaring
Melkveehouder Jordy van Til voert zijn koeien sinds anderhalf jaar Maxammon grain en naar volle tevredenheid. „De melkproductie steeg met 1 kg per koe dag en de gehaltes zijn gelijk gebleven. Voor ons is het een supergoede aanvulling op het rantsoen.” Van Til heeft de geplette gerst in het rantsoen vervangen door Maxammon grain. “Het kost iets meer dan geplette gerst maar dat je verdien je terug met de stijging van de melkproductie.”