Uit

Melkveebedrijf Groen heeft voor de vijfde keer op rij  het hoogste EJR  behaald bij de ‘Vereniging Veehouderij Belangen’ Rouveen (V.V.B). De productie van het afgelopen jaar: lft: 4.02; 11.098 kg melk; 3.83 % vet; 3.59 % eiwit wat resulteerde in een EJR van 2649. De V.V.B Rouveen kent 93 melkveehouders welke de melk leveren aan Rouveen Kaasspecialiteiten.

EJR staat voor Economisch Jaar Resultaat. Dit is een maat voor de  economische waarde van de geproduceerde melk. Op basis van de waarden vet en eiwit in de geproduceerde melk wordt de melk vergeleken. Hierbij heeft het melkeiwit de hoogste waarde. Hieruit komt een kengetal dat het mogelijk maakt om een economische vergelijking te maken tussen zowel dieren als bedrijven onderling.

Een belangrijke invloed op het EJR is het voer. Niet geheel toevallig is het dat coöperatie De Eendracht het voer levert aan Maatschap Groen. Bijna de volledige top tien van de EJR lijst betrekt voer van De Eendracht. Het bedrijf produceert en mengt voer op basis van de klantspecifieke situatie, hierbij spelen ze een sterk adviserende rol met als doel onder andere een beter EJR.

De V.V.B Rouveen, Coöperatie De Eendracht en Rouveen Kaasspecialiteiten feliciteren Maatschap Groen vanwege het bijzondere feit dat ze al vijf jaar achtereen het beste EJR weten te behalen.

Foto: v.l.n.r.  Henri Kuiper (bestuurslid V.V.B. Rouveen),  Johan Stegeman (De Eendracht),  Gert-Jan Würsten (bestuurslid V.V.B. Rouveen), Maatschap Groen en Jan Hooikammer Rouveen Kaasspecialiteiten. groen foto