Uit

Gewrichtsaandoeningen bij melkvee en kalveren geven een hoog risico op blijvende kreupelheid en hebben invloed op de algehele gezondheidstatus van het dier. Gemiddeld wordt zo’n 15% van de veestapel afgevoerd met als reden het beenwerk. Gewrichten herstellen moeilijk door de geringe doorbloeding. Als er ook nog een zwelling ontstaat, stapelen de afvalstoffen zich binnen het gewricht op, wat herstel nog meer bemoeilijkt.

Combinatiebehandeling

In de afgelopen jaren is uit de praktijk gebleken dat de combinatiebehandeling van Pyrogenium met Promotion in bijna de helft van de gevallen tot herstel leidt. Pyrogenium activeert de lichaamseigen afweer, terwijl ProMotion de lokale doorbloeding stimuleert.

Spuitbus

“Door de nieuwe spuitbus van ProMotion zijn gewrichten nu gemakkelijker te behandelen”, zegt Ecostyle, leverancier van het product. “De spuitvloeistof kan nauwkeurig op een afstand van maximaal 1 meter met een rechte straal worden aangebracht op de knieën en gewrichten, zonder de vloeistof in te masseren. Bovendien werkt de spuitbus in alle standen, zelfs op de kop.”

Pyrogenium

Pyrogenium is een homeopathisch diergeneesmiddel en bevat de immuunstimulerende componenten Lachesis en Pyrogenium. ProMotion activeert de doorbloeding van spieren, gewrichten en pezen, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd zodat de pijn en de zwelling snel afnemen. ”De combinatie therapie Pyrogenium en ProMotion is voor alle veehouders handig in gebruik”, aldus ECOstyle. Pyrogenium en ProMotion zijn zonder recept verkrijgbaar bij de dierenarts of vakhandel.