Uit

geld fonds euro'sTien miljoen euro, vergunningen, subsidies, de perfecte locatie én tien nieuwe innovatieve ideeën moeten resulteren in het eerste BioTechpark dat Brabant rijk wordt. Doel? Het mestoverschot bij boeren oplossen, door te investeren in mestverwerkingsinstallaties die op hun beurt op duurzame wijze het mestoverschot omzetten in een alternatieve kunstmestvervanger.

Fonds

BiQ Group N.V. lanceert daartoe een nieuw fonds met een omvang van tien miljoen euro, en richt zich daarmee specifiek op biotech-ondernemingen en de ontwikkeling van dito parken in Nederland. Chris van Steenbergen, bestuurder bij BiQ Group N.V., vertelt: “We voeren sinds 2012 onderhandelingen om voor een aantal biotechnologie-ondernemingen financieringen te kunnen realiseren. Met gepaste trots kunnen we melden dat dit heeft geleid tot het Agri-BioTechfonds.” BiQ Group is een toonaangevende, internationale financieringsgroep met een specialisme in private equity wat betekent dat risicodragend vermogen (afkomstig van beleggers) wordt aangewend om niet-beursgenoteerde ondernemingen te financieren.

Startblokken

Van Steenbergen: “Alles staat in de startblokken. Daarom is het fonds ook een logische stap, we willen vooruit in deze opkomende markt die volop potentie biedt. Dat blijkt ook uit het enthousiasme waarmee investeerders reageren op de komst van Bio Tech Park Brabant. We starten binnen twee weken met de ingebruikname van de eerste biogasinstallatie. Elke organisatie die actief is op het gebied van biotechnologie kan zich inschrijven om aanspraak te maken op het fonds. Dat geldt ook voor individuen, zoals bijvoorbeeld studenten. De ervaring leert dat er vaak frisse  ideeën uit onverwachte hoek komen. We bieden plaats aan maximaal tien biotech-ondernemingen. Het is de bedoeling dat, in de zeer nabije toekomst, boeren een verdienmodel creëren uit de energie die zij zelf opwekken. Wat ons betreft een prachtig plan met mogelijkheden die tot ver over de Nederlands grenzen reiken.”